Brend Ecofood je na tržištu prisutan već 20 godina, a njegov razvoj je otpočeo davne 1998.godine. Osnivanjem kompanije pod istim nazivom, osnovna delatnost je bila proizvodnja, uvoz, prerada i pakovanje maslina, šampinjona i feferona. Ovi artikli su predstavljali core asortiman Ecofood-a po kojima je brend jako brzo postao prepoznat među potrošačima. Kontinuirani razvoj i osluškivanje tržišta i potreba potrošača su doveli do širenja asortimana u segmentu domaće zimnice. Ajvar, pinđur, kiseli krastavci i kornišoni postali su vrlo značajan deo asortimana Ecofood-a. Počev od 2015.godine, asortiman Ecofood-a je obogaćen sa 100% Extra Virgin maslinovim uljem izuzetnog kvaliteta, na koje smo posebno ponosni.
Raznolikost asortimana nosi sa sobom i različito poreklo naših sirovina. Naše masline, proizvod po kome je brend Ecofood prepoznat, dolaze pravo iz Grčke, regije Halkidiki, dok su šampinjoni i feferoni iz Srbije. Posebno smo ponosni na naše srpske šampinjone, koji su potpuno prirodni, nebeljeni i prepoznatljog ukusa i arome. Maslinovo ulje potiče iz Italije, regije u okolini Barija, u kojoj se odvija preko 80% ukupne proizvodnje maslinovog ulja u Italiji.
Ecofood extra virgin maslinovo ulje je proizvedeno od pažljivo odabranih, najkvalitetnijih maslina koje se beru u novembru, na samom početku berbe. Sam proces branja maslina podrazumeva direktno branje sa maslinovog drveta, ne dozvoljavajući nijednoj maslini da dotakne zemlju. Nakon toga, u roku od 24 sata masline se nalaze u proizvodnji, gde se mehaničkim procesom odvija hladno ceđenje 100% extra virgin maslinovog ulja, bez dodatka bilo kakvih aditiva. Uz strogo kontrolisane proizvodne procese, pridržavanje svih standarda “od njive do trpeze” potrošačima garantuje kvalitet, ispravnost i zdravstvenu bezbednost Ecofood proizvoda.
Svi Ecofood proizvodi ispunjavaju evropske standarde koji se odnose na bezbednost prehrambenih proizvoda, što ih čini konkurentnim kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu.